Herskabslejligheder totalrenoveret og tilføjet en ny stor karnap mod gården. Fokus på det herskabelige, historien samt dagslys og velindrettede lejligheder.
Projektet er indstillet til Renoverprisen 2024.
Krogh Arkitektur har for Wagner Ejendomme stået for al arkitektarbejde ifbm. skitsering, myndighedsprojekt samt udbud, tilsyn og byggeledelse under byggefasen.
Gravensgade 8 er blevet omfattende renoveret samt ombygget og tilført en ny stor karnap mod gården. Ejendommen fremstår nu med nye installationer, nye gulve, lofter, stuk samt ny tagkonstruktion.
Projektet tager udgangspunkt i en historisk smuk ejendom fra 1905. Bygningens stueetage, som på nuværende tidspunkt indeholder forretningerne Eltved Hair og Freja Skind, bevares, mens projektets øvrige etager omfattes af en totalrenovering og ombygning til seks velindrettede og moderne lejligheder. Endvidere skal ejendommens facade gennemgå en renovering, hvorfor byggeriet i de kommende måneder vil gennemgå en utrolig forvandling, dog med fokus på at bevare byggeriets sjæl og historie.
Byggeriets 1. sal har tidligere primært været anvendt som butikslokaler af Guld- og Sølvhuset mens den daværende butik i stuetagen var ejet af farvehandler Johansen. Bygningens 2. sal har derimod været beboet af Fru Johansen, hvis familie har ejet ejendommen gennem flere generationer, mens 3. sal tidligere har været udlejet til unge og studerende.
Ejendommens charme og historie har således været omdrejningspunkt for tegnestuens udarbejdelse af de nye tegninger.
Der er så mange fordele ved at energioptimere lige netop historiske huse via vinduerne. Ofte skal der installeres et pladskrævende ventilationsanlæg som kræver, at der skal føres store rør på eksempelvis 20centimeter i diameter rundt i lejligheden. Man er typisk nødt til at sænkeloftet for at skjule rørene, hvilket betyder, at stukken og loftshøjden forsvinder, og det samme gør den herskabelige stemning, som netop findes i disse historiske lejligheder.
Teknologien i de nye vinduer fungerer ved hjælp af ventiler i top og bund af vinduet, der automatisk trækker luft ind i boligen. Om sommeren lukkes luften direkte ind via ventilen i toppen, og når temperaturen falder, ledes luften i stedet igennem et hulrum, der er skabt mellem vinduets to lag glas. Her bliver luften varmet op, inden den bliver fordelt i boligen, og medvirker til, at der ikke opstår dårligt indeklima som f.eks. skimmelsvamp. Udluftningen på badeværelset sikrer, at luften kan blive transporteret ud af bygningen igen.